Vad är Träningsgrupp

Om du har gått skidskola och vill fortsätta att utvecklas som skidåkare, anmäl dig till någon av våra träningsgrupper där vi kan erbjuda möjligheten att:

  • Få en bra alpin grundträning i en utmanande skidmiljö.
  • Prova på åkning i portar.
  • Prova på att tävla.

Grums Slalomklubbs träningsverksamhet riktar sig till barn och ungdomar från 6 år som kan åka skidor och vill fortsätta att åka och ha kul!

Vår definition på att ”kunna åka skidor” när det gäller små barn är att de klarar att åka ankarliften samt att de kan ta sig ner för Familjebacken på ett säkert sätt.

Du som vill börja träna alpint hos oss får naturligtvis prova på detta kostnadsfritt innan du bestämmer dig.

De barn och ungdomar som redan befinner sig i våra träningsgrupper startar säsongen redan i augusti/september med barmarksträning. Vi är både inom- och utomhus och gör olika övningar för att träna upp styrka, kondition, smidighet, balans samt snabbhet.

Vi bygger upp klubbkänslan eftersom barnen får möjlighet att ha kul med övriga barn och ungdomar i klubben.

Träningsgrupperna ges också möjlighet till snöträning innan säsongen börjar i Ålviken då vi anordnar ett klubbläger under en långhelg i december.

Under snösäsongen så är det träning i Ålviksbacken 2-3 gånger i veckan och vill du tävla så finns det möjlighet till det, både på hemmaplan och i andra Värmländska backar.

Dessutom kan alla medlemmar i klubben (även de som inte är med i träningsgrupp) tävla i Ålvikscupen och ställa upp i vårt klubbmästerskap.