Att träna i träningsgrupp

Aktuell information

Aktuella träningstider för de olika grupperna publiceras i kalendern som du hittar här. All övrig information kommuniceras via Facebookgruppen ”Träningsgrupp Grums SLK” och vi uppmanar därför vårdnadshavare att ansöka om medlemskap i denna grupp. Använd denna länk för att hitta gruppen: Träningsgrupp Grums SLK
Vi använder oss även av Facebook och E-post för att kommunicera och är därför tacksamma om alla föräldrar förser oss med fullständiga kontaktuppgifter när ni anmäler ert barn till träningsgrupp. Ni kan även lämna era kontaktuppgifter till barnens tränare.

Anmälan till träningsgrupp

I menyn eller här till höger kan du anmäla ditt barn till de olika träningsgrupperna.

Dina åtaganden

Att hålla igång träningsgrupper kostar en del, både pengar och ideellt arbete. Vi har därför beslutat att följande villkor gäller för de familjer som har barn i träningsgrupp:

  • SKALL hjälpa till att bemanna cafeteria och lift under säsongen.
  • SKALL hjälpa till när vi arrangerar tävlingar.
  • SKALL hjälpa till när vi arrangerar sponsoraktiviteter.
  • SKALL hjälpa till vid arbetsdagar och vid snökörning.

Vår värdegrund

Våra tränare har alla genomgått Svenska Skidförbundets tränarutbildningar och vi arbetar enligt ”Blågula vägen” och ”Skidor vill”, dessutom har de aktiva, tillsammans med tränarna, tagit fram dokumentet ”Spelregler” som alla i de olika grupperna är överens om att följa.
Träningsgrupperna har ett eget dokumentarkiv där vi har publicerat många olika dokument som du själv kan ladda hem och läsa.

Utrustning

Vi får ofta frågor gällande vilken utrustning barnen skall ha när de deltar i träningsgrupp. I träningsgruppernas dokumentarkiv hittar du en vägledning som kan hjälpa dig när du köper nytt eller begagnat. Det som gäller, oavsett vilken grupp ditt barn tränar i är att alla barn alltid SKALL ha skidhjälm och ryggskydd vid all skidåkning.

Träningsupplägg

Barnen är indelade i åldersgrupper, där indelningen görs dels för att få hanterbar storlek på grupperna, och därmed fungerande grupper, detta för att vi tränare ska kunna ge barnen så mycket som möjligt.

Träningens basschema är två kvällar i veckan i Ålviksbacken. Varje pass är på ca 1,5 timme. Grupperna erbjuds även ytterligare träning, dels i Ålviksbacken men även i andra anläggningar. Träningar utöver basschemat meddelas av respektive grupptränare.

Tävlingar

Via tävlingskalendern (länken Tävlingsanmälan i menyn och här till höger) kan man se vilka tävlingar som finns och anmäla sig till dessa. Tränarna kan också svara på frågor om tävlingarna.

Vid tävlingar delas barnen in i Flickor/Pojkar samt i åldersgrupper efter hur många år de fyller innevarande säsong. Tävlingarna (slalom, storslalom och Super-G) går av stapeln inom länet. För 14-15 åringar och Juniorer finns även regiontävlingar, t.ex. USM-kval

För grupp U12 och U14 finns serien Lilla Världscupen (LVC) med flera deltävlingar i Värmland samt en regionsfinal. Alla LVC tävlingar i Värmland har även klasser för både yngre och äldre åkare. Förutom detta finns distriktsmästerskap samt andra klubbtävlingar öppna för alla.

Grums SLK har även interna tävlingar, exempelvis klubbmästerskapet (KM).

Har ni idéer eller frågor, tveka inte att kontakta någon av oss tränare.

Välkomna till tävlingsverksamheten i vinter!

Hälsningar Tränarna i Grums SLK