Att träna i teknikgrupp

Vår teknikgrupp vänder sig till barn och ungdomar 10 till 16 år som har gjort alla steg skidskolan och som nu är redo att utveckla sitt skidåkande ytterligare. I denna grupp samlas de som inte vill eller inte är redo att ta steget upp i våra träningsgrupper. Under lektionerna kommer barnen att få testa många olika övningar som alla syftar till att de skall utvecklas inom Alpin utförsåkning. Givetvis är deltagare i teknikgruppen även välkomna att delta på våra barmarkspass.

Förkunskaper, Teknikgrupp

Som deltagare i Teknikgruppen skall du kunna klara liften i barnbacken på egen hand och du skall kunna åka ankarliften själv, eller med en kompis. Du skall också kunna ta dig ner för familjebacken på ett säkert sätt utan hjälp från tränare eller annan vuxen.

Utrustning

Även om målet med teknikgruppen inte är att tävla så har vi ändå vissa krav på utrustningen. I träningsgruppernas dokumentarkiv kan du hitta information som hjälper dig när du köper nytt eller begagnat. Det som gäller, oavsett vilken grupp man tränar med, är att alla alltid SKALL ha skidhjälm och ryggskydd vid all träning- och tävlingsverksamhet.

Har du funderingar kring utrustning, prata med våra tränare.

Medlemskap & Träningsavgift

Som deltagare i teknikgrupp har vi krav på att man skall vara medlem i föreningen, betala träningsavgift (f.n 200 kr/säsong) samt ha ett giltigt liftkort.

Barnens liftkort finansieras genom att du som vårdnadshavare hjälper till med driften av anläggningen.

Anmälan till teknikgrupp hittar du här: Länk till anmälan